Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Občané Libereckého kraje mohou přejíždět na PCR i antigenní testy do jiného okresu

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 15. 03. 2021 15:13

Sdílet článek

Kvůli naplněným kapacitám na antigenní a PCR testování je umožněno za jasných pravidel přejíždět na otestování mezi okresy. Výjimku domluvil Liberecký kraj ve spolupráci s Krajským ředitelstvím policie Libereckého kraje.

Občané, kteří se chtějí nechat otestovat antigenním či PCR testem v jiném okresu, musí splnit tyto podmínky:

  1. Mít řádně vyplněný formulář pro cestování (doklad podle bodu IV. Usnesení vlády č. 216), kde bude zaškrtnuta cesta do zdravotnického zařízení, ve spodní části dokumentu s řádným odůvodněním cesty na antigenní nebo PCR testování.
  2. Doložit k formuláři vytištěnou nebo elektronickou rezervaci cílového testovacího centra, do něhož směřuje jeho cesta.

Formulář je v příloze.

  • COVID19-okresy - VZOR-Formular pro cesty mimo okres - 20210227 (.docx)
    18 kB
    15. 03. 2021 15:15

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky